Kävin tuossa viikonloppuna vihdoin itsekkin katsomass tämän Suomen uusien elokuvatoivojen yrityksen tehdä kalevala wuxia. Aikaisemmin olen kuullut elokuvaa kutsuttavan ihan kohtuulliseksi, mutta valitettavan ponnettomaksi kokemukseksi.

Ensimmäkin, ei se ollut huono. Koko elokuva tuntui menevän ohi tunnissa, joka ei koskaan ole huono asia, ja elokuvaa katsellessa tuli välillä mieleen, että ei tämä voi olla Suomalaisen ohjaama. Yritys ja mahtipontisuus paistoi kaikessa; välillä meni reilusti hyvän maun yli. Toiminta oli luotu taidokkaasti, ja tarinankerronta oli ehkä vedetty vähän liian rautalangasta näinkin lyhyessä elokuvassa. (Nykyään vähänkään itseään kunnioittava toiminta\draama kestää vähintään kaksi ja puoli tuntia). Mikään ei sujunut täydellisesti, ja on sitä kyllä paljon parempaakin totuuden nimessä nähty.

Kuitenkin, on muistettava, että tätä on katsottava Suomi-lasit päässä. Tarkoitus ei ole verrata tätä Kiinasta tulleisiin wuxioihin, vaan Suomalaisiin kalevala\toiminta elokuviin, ja Jadesoturi on sillä asteikolla yksin. Valittaa ei siis kuulu, vann kiittää ja kannustaa uusia tekijöitä ylittämään vanhat normit ja tekemään parhaansa, sillä muutaman elokuvan jälkeen se paras on jo aika korkeammalla tasolla, jos vain katsojia riittää. kannattaa kannustaa kotimaista, vaikka kuinka tekisi mennä katsomaan jotain parempaa. Jos sekään ei syyksi kelpaa, nin katsokaa nyt edes siksi, että näette mihin Suomessa pystytään. Kaikki erikoistehosteet ovat suomalaisten käsialaa.

arvosanaksi tälle laatuleffalle voisin iskeä 40-100 asteikolla 83 pistettä. Kaikki, keneltä Suomi-lasit on revitty silmiltä pois, voivat kiskaista arvosanasta pois 10 pistettä.