Mikä nykyajan amerikkalaisissa elokuvissa on vikana. Mihin on kadonnut tune ja ylitsepursuva taito tehdä tyylikästä. Ovatko elokuvat muuttuneet väkivaltaisiksi roskakasoiksi. Vanhaan verraten varmasti ovat, mutta ketä kiinnostaa.

Nykyään kaiken maailan arvostelijat haukkuvat suurinpiirtein jokaisen elokuvan, jossa on käytetty erikoistehosteita reilusti. Draamalta muka viedään tila kun keskittyminen on siihen kuinka aidon näköinen tietokonelaiva kaatuu tai Jerusalemin muurit näyttävät liian hienoilta. Uskon kuitenkin, etteivät ne viimeiset viisikymmentävuotta arvostelleet ihmiset ole siirtyneet uudelle vuosituhannelle. Enää hienojen erikoistehosteiden ja kalliin CGI:n ei pitäisi olla kirosanoja. On muistettava, että draamaa korostetaan nykyään erikoistehosteiden keinoin, ja sen sijaan, että laitettaisiin gangstereille aseita käteen ja uhkailemaan(minulla ei ole sinänsä mitään sitä vastaan), nykyään uhataan pudottaa kuumuudesta punaisena hehkuva hissi päähän. Jos draamaa haetaan, ne ovat sitten aivan eri elokuvat ne.

Esimerkkinä minun on otettava Terminator 3 ei ollut erittäin suuri hitti elokuvateattereissa, eikä arvosteluissa. se ei ole kulttielokuva ja jäi tummempia edeltäjiänsä huonommaksi. Väittävät ne, ketkä eivät ymmärrä että Terminaattorin kaltaisia toimintaelokuvia. Käsi sydämmellä vannon, että T3 on elokuvakirjastoni ainoa kunnon mutkaton toimintaelokuva. Monissa (Collateral, Riddickin aikakirja, Maailmojen sota, Alien vs. Predator...) on liikaa pelottavia elemennteja. Eivät ne sinänsä hetkauta, mutta niissä kunnon toiminta lähtee käyntiin vasta viimeisen puolentunnin aikana, tai tuhoa vain paetaan. T3 otetaan ja annetaan turpaan tehokkaasti käytännössä koko ajan, eikä virheitä mahtavissa kohtauksissa löydy. Monet elokuvat ovat myös täynnä yleensä ylivedettyä kielen ja verenkäyttöä,( Becool, Constantine...). Komediat ja aasialaiset ovat asia eriikseen ja ne joskut huvittavat, (Starship Troopers, Shanghai Knights, Kun fu Hustle, Lentävien tikarien talo, Hero...). Monissa draama on liian tärkeässä osassa, (Maailmojen sota, Viimeinen samurai, Aleksanteki...). Ballistic, the One ja muut sellaiset ovat vain huonoja ja kuka jaksaa katsoa Taru sormusten herrasta-sarjaa montaa kertaa vuodessa. Minä pystyn, mutta se siitä. Matrix on asia erikseen, mutta siihenkin on jo jotenkin puutunut.

T3 on siis ainoa kunnon toimintaelokuva, jonka voi katsoa koska tahansa. Puhdas ylimääräisestä verestä ja kirosanoista, näyttää täydelliseltä ja se ei kuitenkaan ole täysin draamaton(Your about to fail that mission)(On se herkkää, mutta vein siinä määrin, että ennen loppurytinää saadaan toiminnan putki rikottua ja kone inhimillistettyä.). Älä aliarvioi erikoistehosteita, sillä juuri ne tekevät elokuvista nykyaikana katsomisen arvoisia, eikä niitä kuulu väheksyä. Toki joku voi tekopyhänä tuijottaa vai Venäläisiä ja mikälie-Tsekkoslsovakialaisia taide-elokuva. mikäs siinä (Night Watch on hyviä, kirottu olkoon ketä muuta väittää)

Huomauttaisin vielä, että kaikki mainitsemani elokuvat ovat hyviä, ja mielestäni vaikkapa Maailmojen sota on äärimmäisen mahtava, mutta silti se ei ole joka aikaan ja paikkaan.