Muistelkaamme hetki vanhoja aikoja, kun lokuvat sai vielä rehellisellä VHS-nauhalla, jota ei pieni naarmu haitannut. Silloin ei ollut niin väliä vaikka filmi olisikin vähän pudonnut lattialle, silloin pakkaus ei hunolla tuurilla naarmuttanut levyä jo ennen ensimmäistä katselukertaa. Silloin levyistä ei tarvinnut etsiä suomea teksityksiin ja elokuvamaassa eivät tilpehöörit muutenkaan kukoistaneet. Kaiken tämän huomioon ottaen täytyy kuitenkin todeta, että on elämä nyt niin hemmetin paljon parempaa.

Lähdetäämpä ihan siitä seikasta, että levyt voivat naarmuuntua, ja pöly voi estää katselun. kyllä ne levyt koteloissaan pysyvät, ja vain pahimmat naarmut haittaavat mitään. Levy voi olla päällisin puolin surkeassa kunnossa ja muuten pyöriä kuin unelma. On toki myös muistettava, että mitä halvempi DVD-soitin, sitä huonommin se sietää virheitä, vaikka toki kunnollinen levy niilläkin pyörii. Muistettava on myös, että vaikkapa PS2 on vaikeuksia lukea joidenkin levyjen jälkimmäisiä kerroksia, en toki tiedä miksi, mutta itse olen sen huomannut.

tekstityksiin on vähän paha sanoa mitään. Niitä joutuu välillä hakemaan, jos luulee että alun suomivalinta siirtyy tekstityksiin kaikissa elokuvissa. Toisaalta monissa DVD-soittimissa saa valita teksti-kielen, minkä se valitsee joka elokuvaan automaattisesti. Itse en siihe kuitenkaan luota. totta on, että monista tekstityksistä on hyötyä vain julkaisijalle, mutta annettakoon se hyöty heille, kaikki me osaamme kuitenkin englantia.

"Tilpehööreillä" tarkoitan ah niin monissa DVD:issä olevia extroja. nämä ovat kuitenkin vain niille, ketkä niitä osaavat arvostaa. KAIKISTA elokuvista löytyy se pahamaineinen yhden levyn versio, jota en oikeastaan suosittele missään tilanteessa, jos monen DVD:n versio on saatavilla vähän myöhemmin samaan hintaan. Itse en osaa vastustaa varsinkaan niiden parin vuoden takaisten elokuvien kolmen tai jopa neljän levyn versioita, joita saa kympillä. Pari päivää töistä lomaa, viiden tuhannen palan palapeli eteen ja kymmenen tuntia päivässä niitä extroja katselen. Se on elämää se.

Te kaikki aikuiset sielä, jotka olette nyt ostelemassa lapsillennne niitä elokuvia, ostakaa se pari euroa kalliimpi kahden levyn versio. Mielessää he kiittävät teitä sitä vielä joskus.